Ann Schevenels, Voorzitter Raad van Bestuur

Bram Kamers, Waarnemend Algemeen Directeur


VERA staat al meer dan 20 jaar ten dienste van de Vlaams-Brabantse lokale besturen. Na moeilijke coronajaren focusten we in 2022 op het verbinden van onze besturen en op het futureproof maken van onze dienstverlening.

Door de zoveelste coronagolf was de start van het jaar best moeilijk. Gaandeweg was er wel volop ruimte om elkaar te ontmoeten. Een bewijs hiervan was de volle evenementenkalender. We lanceerden onze nieuwe raamovereenkomst ICT-materiaal en sloten enkele interessante smart city-projecten af. Als knaller waren we met enkele besturen te gast op het Smart City Expo World Congress, een evenement met meer dan 20.000 bezoekers.

Dit fysieke verhaal willen we ook digitaal doortrekken. Daarom gaan we vol voor de creatie van een online communityplatform. Hierin verbinden we besturen en geven we hen de ruimte om elkaar te versterken. Door van elkaar te leren, kunnen we elke keer opnieuw de volgende digitale stap nemen.

Omdat we hierbij een sterke partner willen zijn voor onze besturen, pasten we aan de dienstverleningskant enkele zaken aan. We vernieuwden ons IT-beheer en werken nu met een systeem waarbij IT-ondersteuners de eerstelijnshulp doen en de IT-beheerder op de langetermijn kan werken. Eenzelfde vernieuwing zien we bij onze DPOwerking. Door de creatie van ons DPO Office, krijgen de DPO’s meer tijd en ruimte om te werken aan projecten en bestuursoverschrijdende zaken. Denk dan bijvoorbeeld aan nieuwsbrieven en adviezen.

Tot slot staan we even stil bij de interne veranderingen. Ons management onderging een gedaanteverwisseling en we namen een nieuw organisatiemodel aan. We zijn ervan overtuigd dat we op deze manier de beste dienstverlening kunnen geven aan onze besturen en hen zo mee kunnen nemen naar een digitale toekomst. Samen zetten we elke dag opnieuw stappen vooruit.