“Met een audit breng je niet alleen werkpunten, maar vooral opportuniteiten in kaart”

Een externe ICT-audit voor een helikopterkijk op je ICT-omgevingWil je verder springen met je IT-omgeving? Maar heb je geen idee hoe of wat? Dan is een audit van één van onze IT-experten een uitgelezen kans.

Wees gerust, een ICT-audit betekent niet meer werk voor de IT-medewerkers binnen je bestuur. Het is de VERA-expert die een objectieve analyse maakt van jullie ICT-omgeving en nagaat waar er ruimte is voor groei. De analyse gebeurt op basis van de Leidraad audit Vlaanderen. Na deze ICT-screening beschik je met je bestuur over een gedetailleerd beeld over de huidige situatie én krijg je een plan van hoe de situatie in de toekomst kan zijn.

Afhankelijk van je noden krijg je advies over de verbetering van je infrastructuur, over hard- en software en IT-procedures.

Er wordt steeds duidelijk afgesproken welke domeinen en aspecten we allemaal doorlichten, hoe uitgebreid de adviezen zijn en welke tijdsbesteding hier tegenover staat.

Gemeente Boortmeerbeek klaar voor een volgende IT-stap

Gemeente Boortmeerbeek deed beroep op een VERA IT-expert voor een audit. Daarbij werd in eerste fase keken hoe de IT-omgeving beter zou kunnen werken op organisatorisch niveau.

Hoe zit het met de ICT-huishouding? Wat zijn de ICT-procedures? Welke blinde vlekken zijn er? Uit een grondig rapport volgende een organisatorische aanbeveling, met als doel een kader voor een beter IT-governance proces (hoe volg je dit op en stuur je dit aan).

Er werd ook een ICT -stuurgroep ingericht. Deze groep is belangrijk voor het vervolgtraject van de gemeente: namelijk het bekijken van de IT-infrastructuur. Met aanbevelingen rond hard- en software, maar ook met een duidelijke IT-roadmap willen we de infrastructuur in de toekomst volledig op punt stellen en moderniseren.

VERA neemt hierbij een rol op waarbij binnen besturen vaak de tijd of de mankracht ontbreekt: een structurele aanpak creëren en dankzij een fris helikopterzicht de dingen veranderen.