In 2020 zetten verschillende gemeenten en OCMW ’s de stap naar een serververnieuwing. Dit dankzij het doordacht advies én het toeziend oog van onze IT-projectleiders. Zeker geen overbodige luxe.

Concreet stelde VERA voorstellen op om de serverinfrastructuur aan de steeds hogere eigentijdse normen te laten voldoen. Hoe? Door de beheeromgeving bij lokale besturen te helpen verhuizen, vernieuwen of te vervangen.

Onze IT-projectleiders brachten toepassingen in kaart, deden waar nodig én mogelijk plaatsbezoeken en werkten voorstellen uit om de bestaande situatie te verbeteren.


Zo deden we dit voor volgende besturen:


Een hyperconverged technologie voor de gemeente en het OCMW van Sint-Pieters Leeuw: minder fysieke onderdelen dan de traditionele technologie, meer virtuele mogelijkheden, en vooral een efficiënter beheer.

Een vernieuwing van de lokale serverinfrastructuur voor de gemeente en het OCMW van Steenokkerzeel.

Ook in Sint-Genesius-Rode werd een volledig nieuwe én geïntegreerde serveromgeving ontplooid.

Housing migratie in de gemeente en het OCMW van Grimbergen met de fysieke verhuis van de servers naar het Fluvius datacenter. Hier ging een uitgedokterd draaiboek, weloverwogen transport, nachtwerk, talloze telefoontjes, oplossen van technische issues samen met leveranciers en integratoren aan vooraf. Met een geslaagd resultaat als gevolg.

Ook andere gemeenten en OCMW’s verhuisden hun servers naar het Fluvius datacenter in Hasselt: Galmaarden, Tielt-Winge, Geetbets, Bekkevoort… waarbij na het advies ook de implementatie vorm werd gegeven. Het gaat hier over de migratie naar de hosted omgeving in het datacenter.