Tinne Cahy, projectleider data en informatie

Tinne maakte na haar studies bio-ingenieur snel de overstap naar ICT en werd geografisch ICT-consultant. Hierbij ontwikkelde ze een passie voor Data Science en Engineering. Als projectleider data en informatie wil Tinne bijdragen aan smart city-projecten bij lokale besturen.

Na de uren geniet ze van tijd met haar gezin, beoefent ze yoga, maakt ze regelmatig een lange wandeling in de natuur en werkt ze graag in haar moestuin.


Ivo De Coster, IT-beheerder

Ivo werkte meer dan 10 jaar bij Videohouse als technieker voor satelliet en draadloze verbindingen. Peking Express, Tour de France en vele andere avonturen ruilde hij in voor - misschien nog meer - avontuur bij onze lokale besturen. 

Zijn ettelijke binnen- en buitenlandse opdrachten voor de media heeft hem van een rookie tot een allround problem solver gemaakt. En dit zal hij binnen de IT-wereld van Vlaams-Brabant ook proberen waar te maken.

In zijn vrije tijd zal je hem vooral tegenkomen met zijn familie en als de tijd er is zit hij graag in de klimzaal.


Robert de Leij, projectleider ICT

Robert werkte voor Defensie en wenste een volledig andere weg in te slaan. Procesmatig denken en de nieuwe IT-ontwikkelingen opvolgen zijn troeven die hij kan gebruiken bij VERA. Bijspringen bij lokale besturen of organisaties is iets wat Robert graag doet en net daarom trok de afwisseling in zijn nieuwe functie hem zo aan.
Persoonlijk houdt hij zich graag bezig met allerlei bouwprojectjes aan huis.


Laurenz Van Daele, servicedesk-medewerker

Voor Laurenz staat het sociale aspect van de servicedesk centraal. Dat dit IT-gerelateerd is, beschouwt hij als een interessante opportuniteit. Ervaring heeft Laurenz al opgedaan bij de first line helpdesk van Colruyt Group.

In zijn vrije tijd focust Laurenz op het maken van elektronische muziek. Verder is hij sportief bezig met mountainbiken en squash.


An Vandenbergh, financieel en administratief medewerker

An ondersteunt onze financiële beheerder bij de opmaak en betaling van facturen en de administratie i.v.m. onze poolcars.

Na haar uren volgt ze graag Scandinavische series. Na een periode van 10 jaar heeft ze ook haar gitaarkennis terug opgepikt en volgt ze gitaarlessen: rock/pop maar op een klassieke wijze. In haar vrije tijd is ze ook secretaris van de vzw Dropping Hearts, een vereniging die een scholenproject in Uvira (DR Congo) steunt.


ICT in het nieuwe politiekantoor van Lubbeek

Politiezone Lubbeek bouwt een nieuw politiekantoor. Eens het werk van de architect van de ruwbouw klaar is, komt de ICT-architect aan de beurt. Om zeker te zijn dat de politiezone van meet af aan voldoende bekabeling, stopcontacten, switchen, … voorzagen in hun nieuwbouwplannen, schakelden ze onze projectleider David Dewallens in voor een dubbelcheck. Hij stelde een lijst met aandachtspunten op m.b.t. de externe connectiviteit zoals voldoende wachtbuizen voor Telenet en Proximus om de verbinding met HiLDE de verzekeren, maar ook m.b.t. de interne connectiviteit. Zo moesten er een heel aantal netwerkaansluitingen, elektriciteitsvoorzieningen, access points, switchen,… worden herbekeken. Gelukkig hebben we een goede raamovereenkomst connectiviteit waar de politiezone makkelijk beroep op kon doen voor het nodige materiaal en de bijhorende installaties.

Ook de voorziene plaatsing en uitrusting van de server- en datalokalen werd geëvalueerd: aantal en plaatsing van de verschillende racks, de logische opbouw, badgelezers om serverlokaal te openen, connectiviteit tussen de racks, voldoende stopcontacten, branddetectie en een automatisch blussysteem.

Intussen is de ruwbouw volop bezig en is er al een vervolgproject om de connectiviteit, telefonie en beveiligingscamera’s te onderzoeken. Eind 2021 wil de politiezone verhuizen.


TOPdesk: koppeling met inventarisatietool

LANsweeper binnenkort beschikbaar!

Het gedeeld kennisplatform TOPdesk wordt door meer dan 40 besturen in Vlaams-Brabant gebruikt. Het is een superhandige en veelzijdige ondersteuningstool voor IT-beheer (ticketing, inventarisatie, opvolgen operationele taken…) die intensief wordt gebruikt en een massa informatie bevat. Dat vergt momenteel echter veel manueel werk, en dus veel tijd. Daarom werken we aan een integratie met de automatische inventarisatietool LANsweeper. Deze koppeling is binnenkort beschikbaar!

Een belangrijk onderdeel van TOPdesk is de module ‘Asset Management’, waarin de ICT-inventaris wordt bijgehouden. Het manueel aanmaken en up-to-date houden van alle IT-objecten van je organisatie is een tijdrovende bezigheid. Om het beheer te vergemakkelijken én verbeteren, hebben we een procedure uitgewerkt om te koppelen met LANsweeper. Dit is een inventarisatietool van Vlaamse makelij, die automatisch informatie verzamelt over alle apparaten die op je netwerk zijn aangesloten. Dankzij de koppeling wordt de door LANsweeper verzamelde informatie via een automatische import in TOPdesk geïnjecteerd.

De integratie met LANsweeper bespaart dus heel wat werk aan IT-beheerders, en zorgt voor een volledigere en correctere ICT-inventaris. LANsweeper is een betalend product (voor prijzen, zie https://www.lansweeper.com/pricing/) dat een ruim scala aan beheersmogelijkheden biedt voor je ICT-infrastructuur.

Wij bieden binnenkort kosteloos de volgende ondersteuning aan:

een gedetailleerde handleiding wordt in januari 2021 ter beschikking gesteld die stap voor stap beschrijft hoe je LAN- sweeper moet opzetten in functie van een koppeling met TOPdesk

de koppeling tussen je lokale LANsweeper-installatie en het gedeelde TOPdesk-platform (in de cloud) wordt eveneens in januari door onze servicedesk opgezet

Surf regelmatig naar  www.vera.be

 voor de laatste updates!