Voorwoord Blikopener december 2020

Corona hakt er stevig in dit jaar, maar dat wil niet zeggen dat de lokale besturen stilstaan. En al zeker niet op het vlak van informatietechnologie. Deze uitdagingen kunnen net een drijfveer zijn om te experimenteren met nieuwe mogelijkheden zoals een online gemeenteraad, het invoeren van werken op afspraak en het verder uitbouwen van een doorgedreven e-dienstverlening. Het is nu immers nog belangrijker om zoveel mogelijk vragen en dossiers online af te handelen en inwoners enkel voor strikt noodzakelijke gevallen naar het gemeentehuis of politiekantoor te laten komen.

Medewerkers en inwoners verwachten bovendien een degelijke, veilige en flexibele ICT-service op maat en met respect voor de privacy. Loop je toch nog verloren? VERA zal je bijstaan met raad en daad.

Ik eindig met de oproep om jullie personeel en inwoners warm te maken om de coronalert app op de smartphone te installeren. Het helpt de verspreiding van het virus te vertragen. Blijf veilig en bescherm elkaar, zowel in het echte leven als digitaal.


Ann Schevenels,

Gedeputeerde informatica en voorzitter van de raad van bestuur