LEUK DAT JE ERBIJ WAS!

We brengen besturen graag samen om inspiratie op te doen en kennis uit te wisselen. In het najaar van 2022 stonden er dan ook heel wat interessante evenementen op de planning.

Dag van de Cybersecurity

Donderdag 15 september bracht VERA besturen samen in het provinciehuis voor een inspirerende sessie over phishing en hacking.

Sarah Smolders, interne DPO bij VERA, nam de besturen mee in de wereld van de phishing. Ze bundelde de ervaringen van VERA en enkele besturen in het zelf opzetten en uitvoeren van een phishingcampagne.

Nadien verlegden we de focus naar hacking. Hier voor nodigden we cybersecurity expert Koen Van Hoecke uit. Aan de hand van een live hacking-demonstratie, toonde hij hoe makkelijk hij op verschillende manieren kan inbreken op je netwerk en welke schade hij kan aanrichten.

We sloten een leerrijke dag af met een lekkere lunch en een goed gesprek over cybersecurity.

Wil je meer weten over het opzetten van een phishingcampage of een pentest door een ethical hacker? Contacteer ons via info@vera.be en we zetten je met plezier op weg.

“We geloven bij VERA heel hard dat samenwerken versterkt. Daarom brengen we graag mensen samen.” Roel Van Olmen Communicatieverantwoordelijke VERA

Trefdag Digitaal Vlaanderen

Voor het tweede jaar op rij stonden we met VERA op de Trefdag Digitaal Vlaanderen. Met een inspirerende stand gingen we in dialoog met de beursbezoekers. Om het gesprek goed op gang te brengen, voorzag barista Fausto geïnteresseerden van de betere koffie of latte macchiato.

Om 14u05 sprak projectcoördinator Ruben Huylenbroeck over het digitaliseringsproject van Zaventem (zie pagina 6 in deze BLIKopener). Hiervoor gebruikten we de raamovereenkomst Digitale Dienstenmotor.

Eens de beursvloer leeg liep, was het tijd voor de nocturne met de Vlaanderen Digitaal Awards. Een fijne avond waar we met de Digitale Dienstenmotor de award voor beste digitale transformatie in de wacht sleepten.

Infosessie Vastgoedinformatieplatform

Begin november organiseerde VERA samen met Digitaal Vlaanderen een infosessie over het Vastgoedinformatieplatform (VIP). Na een plenaire sessie deelden we de groep op in drie profielen: leidinggevenden, GIS-coördinatoren en medewerkers Ruimtelijke Ordening. In deze kleine groepjes gingen we dieper in op de werking van het VIP, toegespitst op hun specifieke situatie.

Na het harde werk, was er tijd voor een lekkere lunch en netwerking. Zo werden we niet alleen wijzer, maar konden we ook van gedachten wisselen met collega’s uit andere besturen.