Een functionele en mooie website in 3 maanden tijd, een ongelooflijke besparing in tijd en geld

Een gesprek met Kris Poelaert, burgemeester gemeente Herne en Cindy Verhoeven, expert vrije tijd en communicatie Herne.

Kris: “We zijn maar een kleine gemeente, een eigen bestek opmaken kost ons enorm veel tijd én geld. Toen we op zoek moesten naar een nieuwe partij voor onze website kwamen we dan ook meteen bij VERA uit. De expertise en ervaring die wij missen op vlak van digitalisering konden zij ons brengen.”Een écht partnership waarbij actief geluisterd wordt naar de noden van de besturen

Cindy: “Het is fijn om te weten dat VERA eerst met een select groepje besturen rond de tafel zit om te horen welke noden er leven. Hierbij wordt er ook heel wat over en weer gepingpongd. Wat verwachten jullie van een website? Wat moet er zeker inzitten? Hebben jullie behoefte aan een chatbot? VERA heeft een heel interactieve en participatieve aanpak.

Op basis hiervan wordt dan bepaald wat er in de raamovereenkomst moet worden opgenomen en worden mogelijke partners aangeschreven door VERA.

Wanneer de partners gekozen zijn, worden alle besturen uitgenodigd voor een infomoment.”

Een mooi eindresultaat waar zowel ons bestuur als onze inwoners voordeel van hebben

Cindy: “Uit de raamovereenkomst kies je de percelen die voor jouw bestuur van belang zijn en ga je met de leveranciers aan tafel zitten voor een offerte op maat. Eens de offerte was goedgekeurd, konden we meteen aan de slag. De klik met de twee leveranciers die VERA had uitgekozen, AUSY en PADDLE was er meteen. Samen met ons keken ze naar wat we nodig hadden en welke weg we uitwilden.

Er kon serieus vaart gezet worden achter onze website. Eén voordeel van corona: doordat mijn werk rond ‘vrije tijd’ wat stilviel, kon ik mee zorgen voor een gestructureerde aanpak. Ik organiseerde overlegmomenten en kon waken over de strakke deadlines.

De mensen van PADDLE gaven ons telkens een korte online opleiding waarna we zelf aan de slag konden. Nu de website helemaal op punt staat, kan iedereen er ook mee weg. Dankzij de opleiding moeten we niet voor elke kleinigheid naar PADDLE bellen, maar kunnen we zelf aan de slag. Mochten er toch nog grote problemen zijn, dan kunnen we altijd rekenen op hun hulp."

Kris: “Onze vorige overeenkomst voor de website liep eind 2020 af. We moesten dus heel snel een alternatief vinden. De gekozen partners zorgden ervoor dat we snel konden schakelen en haalden veel uit onze handen. Wat we nu verwezenlijkten op drie maanden, hadden we misschien anders pas na een jaar bereikt.

Ik ben superfier op mijn team en het resultaat. Onze inwoners reageren heel enthousiast, ze vinden snel terug wat ze nodig hebben. Daarnaast kreeg ook onze huisstijl een ferme upgrade. Hier komen we graag mee naar buiten.”